Onderhoud van uw Paardentrailer
Het uitstellen van het onderhoud en reparatie van uw paardentrailer is niet verstandig. Neem dus vandaag nog contact op met Noddevelt voor een afspraak. Wij helpen u graag.

Vervangen van houten bodem en wanden van paardentrailer

Het hout dat gebruikt wordt bij de bouw van paardentrailers is steeds vaker van een dermate slechte kwaliteit dat bodems en wanden snel gaan rotten. Bij controle van paardentrailers, ouder dan 5 jaar, komt acht van de tien keer een rotte of versleten houten vloer of wand aan het licht. Wij kunnen dit repareren of de gehele vloer en/of wand vervangen. Als de rest van de trailer in goede staat is, besluiten de meeste klanten om de houten vloer te (laten) vervangen door een aluminium bodem. Het is ook mogelijk de wanden van de paardentrailer te vervangen door geanodiseerde aluminium profielen. Door het hout van uw paardentrailer te vervangen door aluminium, rot de paardentrailer niet meer en gaat deze nog jaren mee.

Door rubberen trapbescherming aan te brengen in uw paardentrailer blijven de wanden veel langer in goede staat. Er komen geen beschadigingen en hiermee voorkomt het rotten van houten wanden. Om een paard rustig te vervoeren is een antislip-vloer belangrijk. Voor paardentrailers bieden wij een rubberen gietvloer of diverse rubber trailermatten.

Paardenwagen

Verlichting paardentrailer

Verlichting is een essentieel onderdeel van uw aanhanger. Het is essentieel voor uw zichtbaarheid op de weg, en dus uw veiligheid. Bovendien zal een goede verlichting in de paardentrailer het laden van uw paard vergemakkelijken. Een paard loopt namelijk het makkelijkst van een donkere naar lichte omgeving. Voldoende licht in de paardentrailer zal dus het laden van uw paard bevorderen. Wij kunnen uw verlichting repareren of naar wens aanpassen.

Vervangen banden van paardentrailers en bandenspanning

Extra aandacht verdienen banden die gemonteerd zijn op bijvoorbeeld aanhangers, caravans, campers, bootopleggers en paardentrailers. Door onregelmatig gebruik en continu maximale belasting tijdens gebruik van de paardentrailer kunnen de banden sneller verouderen. Banden die ouder zijn dan 10 jaar moeten sowieso vervangen worden, ook als deze er aan de buitenkant nog goed uitzien. Wij adviseren banden tussen de 6 en 8 jaar te vervangen. Zelfs als de banden nog voldoende profiel hebben, kunnen ze wel beschadigd zijn of door veroudering droogtescheurtjes vertonen. Het rubber van de band droogt namelijk uit door zonlicht, blootstelling aan de buitenlucht, UV-straling en hoge temperaturen.

Vloer van uw trailer of paardenwagen rot of kapot?

Wij lossen dit graag voor u op. Hieronder vindt u een kostenindicatie van onze diensten.

Momenteel is er geen ruimte in onze planning voor het vervangen van vloeren/wanden. Wel kunnen wij u de materialen leveren om zelf een nieuwe aluminium vloer of wanden te plaatsen.

Kostenindicatie 2-paardstrailer vernieuwen:Werkzaamheden & Materiaal

(momenteel niet mogelijk)

Enkel Materiaal
Vloer
Verwijderen & afvoeren oude vloer €1.000
Plaatsen aluminium vloer  €1.700 €650
Rubber trailermat €200-€250
Wand
Verwijderen & afvoeren oude wand €1.000
Plaatsen nieuwe aluminium wanden €2.200 €1.600
Optioneel: rubberen wandbescherming €1.400 €1.000
Laadklep
Nieuwe laadklep incl. rubber €1.300 €750

*Alle prijzen zijn excl. BTW

Controle trailervloer, wanden en laadklep

Wilt u uw trailer vrijblijvend laten controleren?
Vul dan het contactformulier voor het maken van een afspraak.
- Vloer
- Laadklep
- Wanden
- Inclusief advies m.b.t. benodigde materialen voor verbouw
- €75,- ex BTW
*Indien wij wij de werkzaamheden zullen uitvoeren, worden deze kosten verrekend met de uiteindelijke factuur.

Let op: deze prijsindicatie is gebaseerd op onze eerdere ervaringen. Voor een juiste prijsofferte dienen wij de trailer altijd eerst te beoordelen. U kunt hiervoor een afspraak maken via ons contactformulier of stuur ons een mailtje.

Kosten besparen? Zelf uw trailer repareren!

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf uw trailer te verbouwen met onze hulp. Wij kunnen u adviseren en voorzien van de benodigde materialen. U kunt hiervoor verder lezen in onze informatiepagina's met tips & tricks voor trailerbouw & reparatie. Of bekijk direct ons assortiment truck & trailerbouw producten.

Wij helpen u graag met een passend advies hoe u de reparatie aan kunt pakken en wat u nodig heeft. Plan dan een adviesafspraak in met onze technisch adviseur, dan nemen wij graag de tijd voor u. Gebruik hiervoor het contactformulier of stuur ons een mailtje.

paardenwagen

Gespecialiseerde paardentrailermonteurs

Onze werkplaats is er op ingericht om snel en vakkundig uw paardentrailer te repareren. Onze monteurs hebben allemaal affiniteit met paarden en daardoor een groot inlevingsvermogen om tot de juiste oplossing te komen als u tegen een probleem aanloopt. Daarnaast hebben zij zich door de jaren heen gespecialiseerd in het onderhouden van paardentrailers. Alle reparaties van de paardentrailers worden volgens de erkende richtlijnen uitgevoerd.

Prijs & kwaliteit

Bij Noddevelt zorgen we dat uw paardentrailer na onderhoud op en top in orde is en veilig de weg op kan. We maken graag vrijblijvend een offerte. Reparaties voeren we uit na overleg met de klant. Zo staat u nooit voor onplezierige verrassingen. Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier.

Advies: periodiek controleren paardentrailer

Wij adviseren om jaarlijks of om de twee jaar, afhankelijk van het gebruik, een onderhoudsbeurt aan uw paardentrailer uit te laten voeren. Regelmatig onderhoud voorkomt dat u met een onveilige paardentrailer de weg op gaat. Regelmatig onderhoud is ook voordelig. Wij sporen kleine mankementen tijdig op voordat ze uitgroeien tot grote problemen die u veel meer geld kosten.

Voorkom boetes!

Aanhangwagens en paardentrailers worden vaak grondig gecontroleerd door de politie. De meeste bekeuringen worden uitgedeeld op basis van technische mankementen.
• Breekkabel niet aanwezig
• Ondeugdelijke vloer paardentrailer
• Banden te oud of te weinig draagvermogen
• Reminrichting functioneert niet
• Verlichting niet in orde

De genoemde mankementen kunnen met een onderhoudsbeurt gemakkelijk voorkomen worden. Neem contact op met Noddevelt voor een onderhoudsbeurt of reparatie aan uw paardentrailer.
Reparatieservice
Bekijk producten

Gerelateerde producten

Aluminium vloerprofiel 18mmAluminium vloerprofiel 18mm
Aluminium vloerprofiel 18mm
vanaf 39,- / plank

incl. BTW