6 redenen om te kiezen voor een rubberen hondenmat in de hondenkennel

Bij Noddevelt koopt u voordelig rubber hondenmatten geschikt voor de hondenbench, de hondenkennel of het hondenhok. Wij denken graag met u mee om het comfort en de veiligheid van uw honden in uw kennel te optimaliseren! Ontdek hier ons uitgebreide assortiment rubber matten voor honden.

    

1. Verbeter de gezondheid van uw hond met een isolerende rubberen hondenmat

Een hondenmat van rubber helpt kwaaltjes of ziektes als gevolg van optrekkende kou of een koude ondergrond voorkomen. Het vermindert de kans op gezondheidsproblemen zoals artrose en spier- en gewrichtspijnen. Rubber isoleert dermate goed dat het ook straling vanuit wateraders tegenhoudt, waardoor uw hond zich goed blijft voelen. Gun uw hond een rubberen hondenmat! 

2. Optimaliseer de (nacht)rust van uw hond met een comfortabele rubber hondenmat

Honden slapen niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Wist u dat een hond wel 14 uur per dag slaapt? Senioren honden en pups slapen nog meer: tot wel 20 uur slaap per dag. Het is dus cruciaal dat de honden zowel binnen als buiten een goede en comfortabele slaapplek hebben. Een goede dag- en nachtrust is van groot belang voor honden om gezond te blijven. Een goed hondenmatras de bevordert de slaapkwaliteit van de hond waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziektes. Een rubber mat voelt prettig aan en de honden gaan graag op het rubber liggen.

3. Een rubber hondenmatras is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

Een standaard hondenkussen of hondenmatras zit al gauw onder de hondenharen die lastig te verwijderen zijn. Vuil en vocht trekt in het hondenmatras. Een rubber hondenmat is daarentegen eenvoudig schoon te vegen of te spuiten. Zeker voor grote hondenkennels of dierenpensions met veel hondenbenches, is het zeer belangrijk dat het reinigen van het hondenverblijf eenvoudig is en dus weinig tijd kost.

4. Een rubberen hondenmat is duurzaam; de mat gaat jarenlang mee

Een stoffen hondenmat is wel zacht, maar erg onderhevig aan slijtage door het vuil en de haren die honden mee de mat op nemen. Rubber hondenmatten veel langer mee: vuil is makkelijk af te vegen of schoon te spuiten en uw hond kan de rubber hondenmatras niet zomaar kapot bijten of diepe krassen maken. De rubber mat blijft er langdurig netjes uit zien.

5. De installatie van een rubber hondenmat is simpel

Rubber hondenmatten zijn gemakkelijk op maat te snijden en kunnen dus precies passend gemaakt worden voor de hondenbench of het hondenhok. Bovendien blijft een rubber mat goed op zijn plek liggen: vanwege de zwaardere kwaliteit verschuift deze niet.

6. Meer veiligheid en comfort met een anti-slip rubber hondenmat

Een rubberen hondenmat voorkomt uitglijden van de hond. Ook in de werpkist is een rubber mat ideaal ter bevordering van de gezondheid en veiligheid van de pups in verband met hygiëne.

Tot slot: regels en richtlijnen voor een professionele hondenkennel of dierenpension

Er zijn steeds meer regels en richtlijnen voor professionele hondenkennels, dierenpension of andere hondeneigenaren. Een hondenhok moet onder andere voldoen aan de volgende belangrijke eisen: Het hok moet voldoende bescherming bieden voor de hond tegen nadelige weersinvloeden en kou Het hondenhok moet eenvoudig gereinigd kunnen worden. Met een rubberen kennel mat kunt u eenvoudig voldoen aan deze richtlijnen.

Noddevelt Comfort & Safety: een breed assortiment rubberen hondenmatten

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende rubber matten voor honden. Wij denken graag met u mee om de juiste oplossing te vinden, passend bij ieder budget. Komt u er niet uit? Neem vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij adviseren u graag.   


Gamma rubber matten hondenkennel
Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.