Keuzehulp: de 4 beste rubbervloeren voor uw paarden wasplaats

Steeds meer paardenmensen kiezen voor de voordelen van een rubberen vloer in de wasplaats. Een rubberen vloer vermindert de kans op uitglijden, gaat stukken langer mee (dan bijvoorbeeld beton) en is bovendien ook geluiddempend.
Welke rubberen vloer is voor u het meest geschikt? Noddevelt heeft voor u de beste opties geselecteerd en helpt u met kiezen.

De paarden wasplaats of poetsplaats moet een veilige omgeving zijn voor zowel mens als paard.
Welk budget te besteden? Zelf maken of laten maken? Bekijk hieronder al onze opties.

Kies de meest geschikte rubberen wasplaats

Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste rubber vloer en wand voor uw wascel. De opties hebben wij voor het gemak gerangschikt naar kwaliteit, van de basis naar de luxere oplossing. 

Optie 1: Een effectieve vloer voor de wasruimte


De puzzelmat is een geschikt instapmodel. Deze mat is gemakkelijk te monteren en creëert daarnaast een goede anti-slip vloer op de wasplaats. Het hamerslag profiel aan de bovenkant van de puzzelmat verbetert de grip van uw paard. Daarnaast kunt u de matten gemakkelijk verhuizen, het is geen noodzaak om de matten te verlijmen. U kunt natuurlijk wel kiezen om de puzzelmatten vast te lijmen en waterdicht af te werken met onze goedgekeurde kit
Vervolgens kunt u kiezen tussen verschillende diktes en kenmerken.
 
Klik hier voor ons assortiment puzzelmatten: 

Optie 2: Rubberen stalmatten op rol

De tweede optie is de vloer van de paardendouche bedekken met een rubberen antislip mat. Deze is gemakkelijk te monteren: u hoeft enkel de mat te plaatsen en uit te rollen. Bij deze mat kunt u ervoor kiezen om de mat in het geheel te verlijmen en waterdicht af te kitten. U kunt ook alleen de voorkant vast zetten met een RVS strip of schroeven. Voor de wasplaats bieden wij de volgende antislip rubberen matten op rol aan. Deze snijden wij graag voor u op maat.
 
- Hamerslag rubber mat 10mm: een rubberen stalmat met goede demping
- Air Comfort stalmat 15mm: een extra dikke stalmat met rubberen noppen aan de onderzijde. Hierdoor veert de mat meer. Het paard ervaart meer comfort en de mat creëert een betere grip op de vloer.
- Air Comfort stalmat 18 mm: de luxere Air Comfort stalmat inclusief noppen aan de onderkant. Deze noppen zorgen voor ventilatie wanneer er toch water onder de mat komt. 

Optie 3: Rubberen gietvloer voor de poetsplaats

Wilt u in de wasplaats graag een strakke, naadloze en sterke vloer? Dan kunt u kiezen voor de PU gietvloer. Onze gietvloer creëert een vloeistofdichte vloer in de spuitplaats. Daarnaast is deze vloer zeer slijtvast en functioneert het als antislip vloer door de toevoeging van rubber granulaat korrels. Ook heeft u op de wasplaats geen naden meer. 
Onze gietvloeren zijn vanaf bepaalde hoeveelheden beschikbaar in verschillende kleuren. Informeer gerust voor de mogelijkheden hierin.

Optie 4: Het beste van beide werelden

De vierde optie voor de vloer in de wasplaats, is een combinatie van rubberen matten en een rubberen gietvloer. Door een gietvloer te combineren met een stalmat, creëer je een verende wasplaatsvloer. Deze is niet alleen zacht en makkelijk schoon te maken, maar ook waterdicht gemaakt door de gietvloer die er omheen gegoten wordt. De rubbermatten kunnen tot 3 meter breed uit 1 stuk geleverd worden.

Een volledig nieuwe wasplaats voor paarden bouwen?

Wilt u de totale inrichting van de wasplaats veranderen, of bouwt u een nieuwe wasruimte? 
Dan kunt u er voor kiezen om de waterafvoer te integreren in de totale vloeroplossing. Wij bieden hiervoor verschillende wasplaats afvoergoten aan. Hierbij adviseren wij om een zandvanger toe te voegen. Een zandvanger beschermt namelijk het leidingwerk tegen zandophopingen en dus verstopping. Dit maakt de inrichting van de wasplaats compleet.

Trappen uw paarden regelmatig op de wasplaats? Kies voor rubberen wanden!

Waarom rubberen wandbescherming in wasplaatsen? Een rubberen mat tegen de wand beschermt de muur tegen beschadigingen. Daarnaast wordt de kans verkleind dat uw paard zich aan scherpere beschadigingen verwond. 
Naast een goede antislip wasplaatsvloer, kunnen rubberen wanden een groot verschil maken in de bescherming van uw wasplaats. Noddevelt denkt hierbij graag met u mee. Daarom bieden wij drie verschillende rubberen wandbeschermingen aan, passend bij ieder budget.

- Gladde rubberen wandmatten: slijtvast en enorm sterk door meerdere nyloninlagen. Paarden trappen deze wandbescherming niet stuk waardoor wij een lange levensduur kunnen garanderen. 

- Wandmat Belmondo Rodeo: gemakkelijk zelf te plaatsen en geschikt als wandbescherming. Deze rubberen wandbescherming heeft een standaard afmeting van:
B: 3,5m x H: 1,3m x D: 12mm

- Tweedehands rubbermatten: de gebruikte transportband bieden wij aan in drie prijsklassen afhankelijk van de kwaliteit (goed, beter, best). Het voordeel van de gebruikte transportbanden is niet alleen de prijs, maar ook zeker de sterkte. Doordat deze met een staal- of canvas inlage zijn geproduceerd, zijn ze enorm sterk. Bij interesse kunt u de gewenste kwaliteit en afmetingen doorgeven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij een offerte op maat maken. 

Gamma rubber matten wasplaats  
Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.