Rubber matten

Noddevelt biedt een breed assortiment rubber matten. Tevens hebben wij rubber matten op rol en kunnen wij op maat snijden. Wij bieden rubber matten in verschillende formaten en diktes en in verschillende kwaliteiten. Daarnaast biedt Noddevelt een breed assortiment gebruikte transportband in verschillende formaten en op rol. Daarmee heeft u alle voordelen van rubber matten, maar bent u heel voordelig uit. Wij adviseren u graag!

Assortiment Rubber matten

Wat is een rubber mat?

Tegenwoordig bestaan er naast natuur rubber (NR) matten ook zeer veel synthetische rubber (SBR) matten met elastische eigenschappen. Rubber vormt onder hoge druk en hoge temperatuur een netstructuur. Door de mal waarin dit gebeurd krijgt een rubber mat uiteindelijk de gewenste vorm. Dit kenmerkende proces wordt vulkanisatie genoemd. Het proces kan maar één keer plaatsvinden en kan niet ongedaan worden gemaakt.

Rubber mat van Gerecycled rubber

Het is niet mogelijk om rubber matten nogmaals te smelten en te persen. Het kan alleen mechanisch en met hoog energieverbruik, worden vermalen tot rubber granulaat. Rubber granulaat matten zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede oude autobanden. Het rubber in de mat heeft nog maar weinig binding. Om het een nieuwe vorm te geven, moet een bindmiddel worden toegevoegd. Gerecycled rubber is met name geschikt voor relatief harde gietvormen met een groot volume.

Rubber mat als vloer

De rubber mat wordt vaak gebruikt in fitnesszalen en werkruimtes, omdat de rubberen mat de onderliggende vloer beschermt tegen trillingen, krassen, drukplekken en andere mogelijke beschadigingen. Deze rubber matten zijn zeer geschikt om onder de fitnessapparaten te leggen, maar ze kunnen ook een hele ruimte bedekken. Ze worden niet alleen door professionele sportscholen gebruikt, maar ook voor de ‘homegym’ bij u thuis. Traanplaatrubber wordt onder andere gebruikt bij de bekleding van laadruimtes van bestelwagens en auto’s, maar het kan ook worden gebruikt als isolatievloer in werkruimtes (anti-vermoeidheid). Rubber anti-slipmatten worden vaak gebruikt in natte ruimtes. Rubberen ringmatten worden vaak gebruikt als entreemat of looppad. Ze Bij het uitzetten van looppaden in de bouw of bij evenementen zijn rubber ringmatten erg geschikt: ze bieden een stabiele ondergrond en zijn waterdoorlatend.

Eigenschappen rubber matten

Het gebruik van rubber matten voor afwerking van vloer of wand heeft veel voordelen:
  • Hygiënisch: makkelijk te reinigen en onderhouden
  • Slijtvast en duurzaam
  • Elastisch, geluiddempend en voelt comfortabel aan
  • Antislip: voorkomt uitglijden
  • Comfortabel voor verminderde spiervermoeidheid

Rubber matten te koop

Alle rubber matten om bijvoorbeeld een veilige entree, een comfortabele speelplaats te maken of de laadbak van u bestelbus te beschermen zijn bij ons te verkrijgen; rubber terrastegels, rubber stalmatten en riploper of traanplaatloper . Koop bij Noddevelt voordelig de beste kwaliteit rubber matten. Ga naar rubber matten te koop.
Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.