Rubber tegels

De rubber tegels van Noddevelt zijn te gebruiken als ondergrond voor speeltuinen, looppaden maar ook in toepassingen voor dieren. Noddevelt beschikt over een breed assortiment rubber tegels: rubber terrastegels, rubber speelplaatstegels, rubber crossfit tegels en rubberen staltegels. De rubber tegel biedt vele voordelen: ze zijn snel te plaatsen, vochtdoorlatend en licht verend. De rubber tegels hebben een anti-slip eigenschap, ook bij een nat oppervlakte. Kijk hier voor het totale assortiment rubber tegels van Noddevelt.

Rubber tegels in een gangpad.  Rubber tegels h-klinkers.  Groene rubber tegels als tuinpad.

Voordelen van rubber tegel

De rubber tegels van Noddevelt hebben een beschermende werking op de ondergrond en een sterke geluiddempende werking. Doordat er ruimte zit tussen het granulaat in de tegel, kan het water makkelijk door de rubber tegels heen, waardoor de oppervlakte snel droog is. De rubber tegels hebben een goede anti-sliplaag zodat deze niet glad worden, zelfs niet bij nat weer. Rubber tegel is zeer slijtvast. De levensduur van de rubberen tegels is wel afhankelijk van de toepassing.

Installeren van onze rubberen tegels

De rubber tegel heeft een handzame afmeting en zijn niet zwaar. Hierdoor zijn de rubberen tegels makkelijk en snel te plaatsen. Met een mes zijn de rubber tegels makkelijk op maat te maken. Rubber tegels met pen- en gat verbinding dienen in halfsteens verband te worden gelegd. Rubber tegels kunnen onderling verlijmd worden met Noddevelt rubber lijm.

Onze rubber tegels zijn onderhoudsvriendelijk

De rubber tegels zijn makkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld met bezem of stofzuiger. Ook zijn onze rubberen tegels bestand tegen water van hoge temperatuur en kunnen ze schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger. De rubber tegels kunnen gepoetst worden met alle gangbare huishoudelijke producten, en ze zijn eenvoudig droog te trekken of dweilen. Vermijd het gebruik van agressieve of bijtende middelen.

Assortiment Rubber tegels

Rubberen tegel eigenschappen

Waterdoorlatend

Tussen het granulaat in de tegels zit ruimte om water door de rubberen tegel te laten zakken. Hierdoor is het oppervlak snel droog en krijgen algen nagenoeg geen kans om aan te groeien. 

Isolerende werking rubberen tegel

De rubber tegels van Noddevelt hebben een warmte maar ook een koude isolerende werking en bovendien een sterke geluidsabsorberende en trillingdempende werking. 

Vorstbestendig

Onze rubberen tegels zijn door de wijze waarop ze zijn gefabriceerd vorstbestendig. 

Rek en krimp

Rubber tegels zijn onderhevig aan rek en krimp door temperatuursverschillen. De tolerantie van de maatvoering is circa 2-4%. 

Antislip

Rubber is van nature een stroef materiaal. Door de open structuur van de oppervlakte van de rubber tegel wordt deze werking versterkt. 

Slijtvastheid van onze rubberen tegels

Rubberen tegels van Noddevelt zijn zeer slijtvast. Hoe lang de rubber tegels mee gaan is uiteraard wel afhankelijk van de toepassing en het gebruik.
 

Valdempende werking van rubberen tegels

Noddevelt veiligheidstegels zijn verkrijgbaar van in de dikte van 15 tot 100 millimeter. De meeste rubberen tegels zijn getest op kritische valhoogten volgens de Europese norm. 

Rubberen tegels en UV

Door zonlicht kan in loop der tijd vervaging van kleur optreden. Rubberen tegels met een EPDM toplaag zullen veel minder verkleuren door zonlicht. In uitzonderlijke gevallen kunnen de rubber tegels tijdelijk enigszins zwart afgeven. Kleurbehoud van de rubber tegels valt niet onder de garantie. 

Onze rubberen tegels zijn recyclebaar

Indien de rubber tegels verwijderd worden, kunnen ze volledig gerecycled worden voor hergebruik. 

Rubber tegels te koop

Alle rubber tegels om een veilig terras of comfortabele speelplaats te maken zijn bij ons te verkrijgen; rubber terrastegels, rubber speelplaats tegels, rubber crossfittegels en rubber staltegels. Koop bij Noddevelt voordelig de beste kwaliteit rubber tegels. Ga naar rubber tegels te koop.
Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.