Ramen paardenwagen Noddevelt

Ben je een paardenwagen aan het (ver)bouwen of is je paardenvrachtwagen toe aan nieuwe ramen? Dan helpen we je graag verder met ons eigen assortiment paardenvrachtwagenramen. Onze ramen zijn voorzien van 5mm dik grijs getint glas, het E-keurmerk en afgewerkt met een zwart gepoedercoat aluminium frame. 

Waar plaats ik welke ramen in de paardenwagen? 

Aan de voorkant in de paardenwagen staat je paard/pony met het hoofd. Normaal gesproken is dit de rechterkant van de paardenwagen, want de paarden staan met het gezicht naar de berm. Daar worden vaak 450x600 halfzakkende ramen geplaatst inclusief tralies. De tralies dienen als extra bescherming van zowel je paard als raam plus hebben ze als bijkomend voordeel dat je paard moeilijker aan het raam kan knabbelen. Daardoor blijft het raam ook langer mooi. 

Halfzakkende ramen

Aan de achterzijde van de paardenwagen of naast het paard worden meestal kleinere schuiframen geplaatst van 450x300mm. Dit is vaak de linkerkant van de paardenwagen. Je paard kan hier moeilijker bij, waardoor er op deze plek meestal voor ramen zonder tralies wordt gekozen. De schuiframen kunnen ook geplaatst worden boven een dekenrek.

Schuiframen

Tip! Ramen met vierkante hoeken zijn over het algemeen makkelijker te plaatsen, omdat het dan niet nodig is om een radius (ronde hoek) te zagen. 

Met een dakluik extra ventilatie creëren in de paardenvrachtwagen

Wil je naast het plaatsen van nieuwe ramen extra ventilatie in je paardenvrachtwagen voor wanneer je paardenvrachtwagen stilstaat op bijvoorbeeld concours? Plaats dan twee ramen per paard. Dit kan je ook combineren met dakluiken voor extra frisse lucht. Wanneer je twee dakluiken in de lengte van de paardenvrachtwagen plaatst (en zo ver mogelijk uit elkaar), dan creëer je de meest optimale luchtcirculatie.

Het monteren van je nieuwe paardenvrachtwagen ramen: 4 stappen

Onze ramen voor de paardenvrachtwagen worden inclusief (voorgeboorde) klemlijst geleverd, waardoor je ze gemakkelijk kan monteren. De buitenlijst heeft voorgeboorde gaten met m4 schroefdraad. Met dit systeem installeer je de ramen al snel twee keer zo snel dan andere raamsystemen!

Wanneer je de ramen hebt uitgezocht voor je paardenwagen, zowel de juiste afmetingen als de vorm (vierkant of ronde hoeken), kan je beginnen met de installatie. Dit gaat als volgt:

1. Bestel de ramen voor de paardenvrachtwagen in onze webshop. Zodra de bestelling is betaald, worden de ramen voor je gereserveerd en zetten wij ze klaar voor transport. Doorgaans worden ze binnen 2 werkdagen geleverd in Nederland en 3 werkdagen in Belgie. Uiteraard is het ook mogelijk om de ramen (kosteloos) op te komen halen; kies dan tijdens het bestellen/afrekenen voor 'gratis ophalen'.

2. Haal de bestaande ramen uit de paardentrailer of teken (bij afwijkende maten) de afmetingen af. Zat er nog geen raam in of wijken de maten af? Zaag dan met behulp van bijvoorbeeld een decoupeerzaag de benodigde gaten voor de ramen.

3. Plaats kit op de sponning van het buitenraam en plaats vervolgens het binnenraam. Als bijkomend voordeel is onze zwarte MS Polymeer kit overschilderbaar, zodat je ook dit detail optimaal kan afwerken.

4. Vervolgens plaats je de klemlijst (binnenlijst) en schroef je het raam vast. Deze schroeven (met m4 schroefdraad) haal je bij je plaatselijke bouwmarkt. Houd hiermee rekening met de wanddikte van je paardenwagen.

Je gehele paardenwagen verbouwen?

Pak je het groot aan en verbouw je de hele paardenvrachtwagen? We helpen je graag verder met het aantal benodigde aluminium vloerplankenaluminium tussenprofielenoploopmattenantislip trailermat of ledverlichting. Mocht je vragen hebben over de producten of de verschillende varianten, dan adviseren we je graag. Zo kun je voor een grotere paardenwagen beter kiezen voor een rechthoekige ledlamp, aangezien deze meer licht produceert dan de ronde variant. Beide ledlampen zijn voorzien van blauw nachtlicht, zodat je paard ook ’s nachts prettig vervoerd kan worden.

Heb je de ramen geplaatst en wil je het eindresultaat met ons delen? Dan ontvangen we graag een foto van je paardenvrachtwagen terug via de reviews of via de email. Wie weet zie je jouw creatie terug op onze socials! 

Ramen paardenwagenTrailerbouw
Bekijk producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde blogs

  1. Kapotte of rotte (houten) laadklep vervangen door een aluminium laadklep - in 6 stappen!
  2. Rotte houten trailervloer vervangen door aluminium vloer
  3. aluminium vloer

Ons assortiment