Paardenwagen


Het uitstellen van het onderhoud en reparatie van uw paardentrailer is niet verstandig. Voorkom onveilige situaties en repareer uw paardenwagen op tijd.

Noddevelt voor trailer en vrachtwagen reparatie

Bij Noddevelt kunt u terecht voor de benodigde materialen om vloeren of wanden van uw paardentrailer of aanhanger te vernieuwen.  Op deze pagina kunt u verschillende onderdelen vinden om uw paardentrailer zelf op te knappen.

Vervangen van houten bodem en wanden van paardentrailer

Het hout dat gebruikt wordt bij de bouw van paardentrailers is steeds vaker van een dermate slechte kwaliteit dat bodems en wanden snel gaan rotten. Bij controle van paardentrailers, ouder dan 5 jaar, komt acht van de tien keer een rotte of versleten houten vloer of wand aan het licht. Ben je een beetje handig, dan kun je goed zelf de gehele vloer en/of wand vervangen. Als de rest van de trailer in goede staat is, besluiten de meeste klanten om de houten vloer te vervangen door een aluminium bodem. Het is ook mogelijk de wanden van de paardentrailer te vervangen door geanodiseerde aluminium profielen. Door het hout van uw paardentrailer te vervangen door aluminium, rot de paardentrailer niet meer en gaat deze nog jaren mee.

Door rubberen trapbescherming aan te brengen in uw paardentrailer blijven de wanden veel langer in goede staat. Er komen geen beschadigingen en hiermee voorkomt het rotten van houten wanden. Om een paard rustig te vervoeren is een antislip-vloer belangrijk. Voor paardentrailers adviseren wij de rubber trailermatten. 

Verlichting paardentrailer

Verlichting is een essentieel onderdeel van uw aanhanger. Het is essentieel voor uw zichtbaarheid op de weg, en dus uw veiligheid. Bovendien zal een goede verlichting in de paardentrailer het laden van uw paard vergemakkelijken. Een paard loopt namelijk het makkelijkst van een donkere naar lichte omgeving. Voldoende licht in de paardentrailer zal dus het laden van uw paard bevorderen. In ons assortiment vindt u daarom LED verlichting.

Vervangen banden van paardentrailers en bandenspanning

Extra aandacht verdienen banden die gemonteerd zijn op bijvoorbeeld aanhangers, caravans, campers, bootopleggers en paardentrailers. Door onregelmatig gebruik en continu maximale belasting tijdens gebruik van de paardentrailer kunnen de banden sneller verouderen. Banden die ouder zijn dan 10 jaar moeten sowieso vervangen worden, ook als deze er aan de buitenkant nog goed uitzien. Wij adviseren banden tussen de 6 en 8 jaar te vervangen. Zelfs als de banden nog voldoende profiel hebben, kunnen ze wel beschadigd zijn of door veroudering droogtescheurtjes vertonen. Het rubber van de band droogt namelijk uit door zonlicht, blootstelling aan de buitenlucht, UV-straling en hoge temperaturen.

Vloer van uw trailer of paardenwagen rot of kapot?

In deze link vindt u een kostenindicatie voor de benodigde materialen.

Zelf uw trailer repareren!

Het is goed mogelijk om zelf uw trailer te verbouwen met onze hulp. Wij kunnen u adviseren en voorzien van de benodigde materialen. U kunt hiervoor verder lezen in onze informatiepagina's met tips & tricks voor trailerbouw & reparatie. Of bekijk direct ons assortiment truck & trailerbouw producten.

Wij helpen u graag met een passend advies hoe u de reparatie aan kunt pakken en wat u nodig heeft. 

paardenwagen

Advies: periodiek controleren paardentrailer

Wij adviseren om jaarlijks of om de twee jaar, afhankelijk van het gebruik, een onderhoudsbeurt aan uw paardentrailer uit te laten voeren. Regelmatig onderhoud voorkomt dat u met een onveilige paardentrailer de weg op gaat. Regelmatig onderhoud is ook voordelig. Spoor kleine mankementen tijdig op voordat ze uitgroeien tot grote problemen die u veel meer geld kosten.

Voorkom boetes en onveilige situaties