Rubber matten voor uw biggen en varkens met een hamertop laag.

Noddevelt levert rubberen antislipmatten en gebruikte transportband voor uw varkensstal.

Rubber matten voor uw varkenstallen of kraamhokken.

Waarom rubber matten in een zeugenstal?

Minder uitval biggen

Roosters in kraamhokken zijn vaak glad. Door een rubberen antislipmat op de roosters te lijmen krijgen de biggen veel meer grip. Het voordeel is dat de kleine zwakkere biggen daardoor een veel betere kans hebben om eerste paar dagen op eigen kracht te drinken bij de zeug. Een rubber mat zal zo helpen bij het voorkomen van uitval van biggen.

Hoger rendement warmte lamp

Een rubber mat zorgt naast extra grip ook voor extra warmte voor de biggen. Wanneer er een rubber mat onder de warmte lamp ligt is er minder warmte verlies. Ten eerste is de mat dicht, waardoor er minder warmte verlies naar de gierkelder is. Ten tweede wordt door de zwarte kleur van de mat de warmte beter opgenomen en zal een rubber mat warmer zijn. De warmte lampen zullen dus een hoger rendement hebben.

Voldoen aan minimaal dicht vloeroppervlak zeugen

Het dichtmaken van de roosters met rubber matten is een goede manier om meer dicht vloeroppervlak voor de zeugen te realiseren. Iedere zeug moet, sinds 1 januari 2013, de beschikking hebben over 2,25 m2 vloeroppervlak, waarbij minimaal 1,3 m2 aaneengesloten dicht vloeroppervlak per zeug aanwezig moet zijn. Groen Labelstallen moeten ook voldoen aan deze regels voor groepshuisvesting zeugen. Gebruikte rubber transportband is een goedkope oplossing om de vloer van u varkensstallen dicht te maken. Doordat transportband is voorzien van nylon inlagen, zijn deze rubber matten heel sterk en zorgt het tevens voor een duurzame oplossing.

Rubber anti-slipmat voor uw biggen.

Varkens
Bekijk producten

Gerelateerde pagina's

  1. Referenties: Koeien- en Varkensstallen
  2. Rubber koematras in ligboxen.
  3. Over ons