Verhardingsplaat in een buitenbak

Noddevelt is gespecialiseerd in kunststof verhardingsroosters, zoals grastegels en grindmatten. Wij leveren onder andere aan de agrarische sector, paardenhouderijen, wegenbouwbouwbedrijven en particulieren. Naast de verhardingsroosters kunt u bij ons ook terecht voor de bijbehorende producten, zoals antiworteldoek of wegendoek.

verhardingsplaten met grind gevuld.

Kunststof verhardingsrooster voor stabilisatie

Er zijn legio situaties waarin u de kunststof verhardingsroosters als grond- of grindstabilisatieplaat kunt gebruiken. Naast de stabiliserende werking voorkomen kunststof roosters het wegzakken van mens en dier in zachte, losse mulle ondergronden.

Erfverharding met verhardingsroosters

Verhardingsroosters zijn uitermate geschikt voor erfverharding rondom bedrijfsgebouwen en stallen. Wanneer u met zware voertuigen over uw erf rijdt, zakt u niet weg in de ondergrond. Een groot voordeel is dat u met de kunststof verhardingsplaten uw erf half verhardt. Dit houdt in dat het water nog afgevoerd kan worden. U heeft verschillende opties om uw erf te verharden. U kunt grastegels gebruiken welke u vult met grond en vervolgens inzaait of u kiest voor grindroosters en vult deze met split.

Kunststof paddockroosters voor gebruik in paardensport

Met de kunststof paddockroosters van Noddevelt legt u een goed gedraineerde bodem aan in stapmolens, paddocks en rijbakken. Door de roosters in bijvoorbeeld een stapmolen te vullen met split en daarop een toplaag zand van circa 3-7 cm te plaatsen, wordt de open structuur van de splitlaag hoog in de bodem behouden. Het water wordt hierdoor snel afgevoerd.
De paddockroosters komen, in tegenstelling tot wegendoek of anti-worteldoek, niet omhoog, waardoor u een dunnere toplaag aan hoeft te brengen. Een minimale toplaag in combinatie met de paddockroosters zorgt voor minimale hoefslag- of spoorvorming en dus minder onderhoud van uw bodem in de stapmolen. Tevens zorgen de kunststof roosters van Noddelvelt in stapmolens, paddocks en rijbakken voor minder blessures of slijtage bij uw paard. Uw paard hoeft namelijk niet meer over een te harde of te mulle bodem te lopen.

Verhardingsplaat gevuld met zand

Kunststof roosters voor veehouderij & tuin- en akkerbouw

De kunststof verhardingsroosters van Noddevelt voorkomen spoorvorming. Ze zijn daarmee uitermate geschikt voor de aanleg van een looppad voor vee in weilanden en het vervaardigen van toegangswegen op akkers waar bijvoorbeeld gras groeit. U gebruikt hiervoor de kunststof grastegels. U vult deze eenvoudig met grond en zaait het geheel daarna in. De kunststof roosters zijn ook ideaal om buiten een ren voor scharrelkippen of honden egaal te houden.

Halfverharding voor weg- en waterbouw

In de wegen- en waterbouw wordt ook veel gebruik gemaakt van kunststof verhardingsroosters. Deze roosters worden gebruikt om complete landingsbanen aan te leggen, wegen te verbreden en bermen te verharden. Ze worden tevens gebruikt voor versteviging van wallen en ze voorkomen erosie op dijken en taluds.

Kunststof
Bekijk producten

Gerelateerde producten