Rubber sportvloer in boxschool.

De 4 favoriete sportvloeren voor crossfit of fitness - welke kies jij?

Rubber sportvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Wij streven naar de hoogste kwaliteit tegen een voordelige prijs. Ons assortiment rubberen sportvloeren is grofweg verdeeld in vier categorieën.

Rubber sportvloeren te koop, fitness vloer.

Sportvloer 1: Rubberen fitness tegels

Een sportvloer op basis van rubber fitnesstegels is gemakkelijk zelf te installeren en op maat te snijden. Hiermee creëer je een multifunctionele sportvloer in het formaat van jouw sportruimte. De tegels zijn meestal 100cm x 100cm en dus vrij handzaam. Vanwege het gewicht is het niet noodzakelijk de tegels aan de ondervloer te lijmen. Maar mocht er bijvoorbeeld gesprint worden op de sportvloer, dan is het aanbevolen dat de tegels opgesloten liggen in de ruimte. Dit voorkomt dat de matten gaan schuiven..

De rubber fitness tegels in ons assortiment hebben een dikte van 15 tot 43 mm. Zoekt u een voordelige fitness tegel en traint u niet met zware gewichten, dan kiest u fitness tegels - instap (15mm). Fitness tegel - comfort (20mm) heeft een betere demping en deze fitness tegel is ook verkrijgbaar met gekleurde instrooïng. Met fitness tegel - strong (30mm) ben je verzekerd van zeer goede demping, ook bij het trainen met zwaardere gewichten. De allerzwaarste crossfit tegel is maar liefst 43mm dik en aan te raden wanneer er gewerkt wordt met zware gewichten. Je heb dan maximale geluiddemping en vermindering van trilling.

Sportvloer 2: Rubberen fitness puzzelmat

Het voordeel van een sportvloer op basis van het puzzelmat systeem, is dat de matten eenvoudig strak aan elkaar gelegd kunnen worden en er geen tussenruimte tussen de tegels zit. Je hebt geen lijm nodig en toch liggen ze vast en stevig aan elkaar. Het puzzelsysteem zorgt er voor dat de matten blijven liggen, en daarom hoeven de matten niet zo zwaar te zijn. Sportvloeren van puzzelmatten zijn daarom vaak wat dunner dan sportvloeren van ‘losse’ fitness tegels. Indien gewenst kan de fitness puzzelmat gemakkelijk ‘verhuisd’ worden naar bijvoorbeeld een andere sportruimte. De sportmatten met het puzzelsysteem zijn gemakkelijk schoon te maken, vanwege de dichte structuur.
Met de rubberen puzzelmatten creëer je een sportvloer geschikt voor verschillende typen groepslessen. Er zijn verschillende diktes beschikbaar binnen ons assortiment fitness puzzelmatten: instap (6 mm), comfort (8mm), strong (10 mm) en heavy duty (de dikste, zwaarste mat van 16mm dik). De fitness puzzelmatten ze zijn ook verkrijgbaar met gekleurde instrooiing: color 6mm, color 8mm en color 10mm.

Rubber sportvloer puzzelmatten met kleur instrooiing.

Sportvloer 3: Rubber sportvloer op rol

De rubber sportvloer op rol is een voordelige manier om snel grote oppervlaktes dicht te leggen met een dempende, isolerende sportvloer. Ideaal voor sportscholen waar groepslessen worden gegeven. De sportvloer van rubber op rol is dicht van structuur en daarom gemakkelijk te reinigen. Deze rubber sportmat op rol is standaard leverbaar in 6mm en 8mm (op aanvraag ook andere diktes) en kan indien gewenst in verschillende kleuren geleverd worden, in color 6mm, color 8mm of andere diktes op aanvraag. Deze fitnessvloer is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Voor de juiste stabiliteit dient sportvloer 6mm vastgelijmd te worden, waardoor je dit type sportvloer niet kunt ‘verhuizen’. Naast nieuwe fitnessvloeren op rol, vindt u bij ons ook tweedehands rubber matten op rol. Voor ieder budget vinden wij een voordelige en passende oplossing.

De rubber sportvloer op rol is geschikt voor groepslessen en minder geschikt voor zware gewichten. De meest populaire vloerdiktes 6mm of 8mm zijn standaard leverbaar, andere diktes zijn op aanvraag ook mogelijk.

Sportvloer 4: Crossfit mat

Een sportvloer die het meest te verduren heeft, is waarschijnlijk de sportmat in de crossfit ruimte. Intensief sporten met zware gewichten zoals kettle bells en andere materialen… dat vraagt om een stabiele en zware rubber mat. Noddevelt is hét adres als u op zoek bent naar een zware sportvloer voor in de crossfit ruimte. Wij bieden een enorm sterke sportmat, afkomstig van industrieel gebruikte rubber transportbanden. Door het gewicht is het niet nodig deze te verlijmen of te monteren: deze Crossfitmat blijft op zijn plaats liggen. Daarnaast geeft de sportmat de ruimte een stoere en industriële uitstraling. Wij snijden de Crossfit mat op maat en wij rollen hem op. Hierdoor hoef je de mat alleen nog op zijn plek te leggen en uit te rollen. Onze crossfit matten zijn standaard verkrijgbaar in 43mm.

Waarom een rubber sportvloer?

Noem het een rubber fitnessvloer, een sportvloer, een sportmat, fitnessvloer, fitness puzzeltegels, fitness tegels of een Crossfit mat. De rubberen sportvloer kom je steeds vaker in allerlei vormen tegen in sportscholen. Dit heeft voornamelijk te maken met het optimale sportcomfort en de vele voordelen van rubber, zoals:

  • Geluiddemping
  • Comfort en anti slip
  • Erg slijtvast, zeer duurzaam
  • Snel drogend
  • Hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden
  • Vloer beschermd tegen o.a. gewichten

Een groot gedeelte van ons assortiment rubberen sportvloeren geproduceerd van gerecycled materiaal, dus ecologisch zeer verantwoord.

Montage rubberen sportvloer

Het voordeel van onze sportvloer producten, is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed mes om op maat te snijden (bijvoorbeeld een stanleymes) of een decoupeerzaag, lijm of kit indien gewenst en verder een beetje spierkracht. Lees hier ons stappenplannen hoe u zelf uw sportvloer kunt installeren.

Mocht u dit de montage van de rubberen sportvloer liever niet zelf doen of heeft u er geen tijd voor? Dan kan de installatie aan Noddevelt worden uitbesteed.

Rubberen sportvloeren van Noddevelt

Rubberen sportvloeren voor uw sportschool of fitness studio koopt u voordelig bij Noddevelt. Wij hebben voor u de beste rubber sportvloeren en rubber fitnessvloeren geselecteerd. Bekijk het assortiment rubberen sportmatten, rubber crossfit tegels en fitness puzzelmatten. Ook kunt u bij ons terecht voor industriële rubber matten voor in de crossfit box. Bij Noddevelt vindt u een geschikte en voordelige sportvloer voor iedere sportschool, CrossFit box of fitness ruimte. Een rubber sportvloer waarbij stabiliteit, comfort en demping centraal staan.

Sport
Bekijk producten

Gerelateerde producten