Kunststof grindrooster voor looppad trainingsmolen

Noddevelt levert rubber matten voor looppaden van stapmolens en wanden van stapmolens.
Ga naar rubber matten voor stapmolen te koop>>

    

Waarom een kunststof grindrooster in uw stapmolen?

Duurzame drainage in trainingsmolen of stapmolen

Net als bij de aanleg van uw rijbak is het van belang dat uw stapmolen goed gedraineerd is. Hierdoor kunt u de stapmolen het hele jaar door gebruiken. Voor een goede drainage moet u de bodem in de stapmolen in verschillende lagen opbouwen. Maar als de lagen puin, spilt en zand met elkaar mengen zal het drainerende vermogen van u bodem snel afnemen. Een kunststof grindrooster zorgt voor het gescheiden houden van de toplaag met de onder lagen in de stapmolen of trainingsmolen.

Minder onderhoud bodem trainingsmolen of stapmolen

Paarden lopen in een stapmolen of trainingsmolen altijd op dezelfde plaats, waardoor er in een zandbodem een hoefslag zal ontstaan. Een kunststof grindrooster kan voorkomen dat de paarden steeds 'dieper' gaan lopen. De kunststof grindroosters kunnen het beste gevuld worden met split of schelpen. Een grindrooster in combinatie met de split zorgt voor een stabiele pakkende ondergrond voor de circa 5 centimeter toplaag in uw stapmolen. Het zand van de toplaag zal hierop het beste blijven liggen. Uiteindelijk zullen de grindroosters of grindmatten ervoor zorgen dat de bodem in de stapmolen of trainingsmolen veel beter recht blijft liggen en uw nauwelijks nog hoeft te harken.

Gamma rubber matten stapmolenMinder blessures en slijtage

Een bodem in een stapmolen of trainingsmolen met daarin beton klinkers kan blessures veroorzaken. Paarden lopen in een stapmolen voortdurend rondjes en de hoeven komen onder een aantal graden (schuin) op een harde bodem neer, doordat ze iets naar binnen hellen in een bocht. Het gevolg is dat er veel wrijving ontstaat in de gewrichten en slijtage van de hoef. Kunststof grindroosters met daarop een toplaag van zand zorgt voor minder wrijving. Het zand kan zich zetten naar de wijze waarop de hoef in het zand neergezet wordt en de kunststof roosters zorgen voor een stabiele ondergrond die hoefslag vorming helpt te voorkomen in de stapmolen.

Gemakkelijk en snel te leggen

De kunststof grindroosters hebben een gepatenteerd kliksysteem waardoor ze erg eenvoudig zijn te plaatsen. In de fabriek worden twaalf tegels van 33 x 33 centimeter aan elkaar geklikt tot een gemakkelijk te leggen platen van 1,33 m2. Zo legt u 1,33 m2 in één handeling.

Kunststof grindroosters te koop

Kunststof grindroosters voor uw stapmolen of trainingsmolen zijn bij ons verkrijgbaar. Noddevelt kan de grindroosters ook komen plaatsen. Bent u geïnteresseerd in een van onze producten of diensten, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en de mogelijkheden. Ga naar kunststof te koop>>Kunstgras
Ook kan Noddevelt kunstgras voor in uw stapmolen leveren, Gebruikt maar ook nieuw kunstgras. 

Heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op!

+31(0) 73 260 0353
info@noddevelt.nl

Noddevelt B.V.
Zandstraat 37
5258 TW, Berlicum
Nederland

Bezoeken uitsluitend op afspraak.