rubberen matten wanden paardenstal

Heeft u een onrustig paard op stal en slaat deze de muren kapot, dan zijn rubber matten op de vloer en tegen de wanden van uw paardenstal een goede optie om schade aan paard en stal te voorkomen. De rubber mat dempt het geluid waardoor het voor het paard bovendien minder aantrekkelijk wordt om te slaan. Met de rubber oplossingen van Noddevelt, voorkomt u schade en creëert u rust op stal. Noddevelt levert alle soorten rubber matten voor paardenstallen, zoals de Aircomfort antislip stalmat, het paardenmatras, de antislip mat op rol, de gietvloer, de rubber transportband voor wanden, de antislip puzzelmat, de rubber staltegel en de rubber H-tegel.

rubberen matten paardenbox

Waarom rubber matten in paardenstal?

Bescherming paard door rubber aan de wanden

Rubber matten in uw paardenstal helpen bij het voorkomen van ‘piephakken’ oftewel gezwollen hakken. Paarden gaan tegen de wand aan staan, wanneer ze weglopen en het achterbeen optillen raakt de hak telkens de wand, hierdoor ontstaat vaak een ‘piephak’. De rubbermat is een zacht materiaal en wordt een paar centimeter van de wand gehangen zodat het kan bewegen, hierdoor zal uw paard minder snel last krijgen van een opgezwollen hak.

Rubber matten op de vloer van de paardenstal

Schuurplekken en dikke hakken kunnen ook ontstaan door harde ondergrond in combinatie met wrijving tijdens het opstaan. Om dit te voorkomen kunt u een rubber puzzelmat of urine doorlatende staltegel in uw paardenstal leggen. De speciale structuur van de rubber bovenlaag zorgt voor minimale wrijving. Een rubber mat in de paardenstal zorgt daarnaast voor extra grip.

Rubber matten te koop voor paardenstal

Zelf uw paardenstal inrichten? Alle rubber matten om een comfortabele paardenstal voor uw paard te creëren zijn bij ons verkrijgbaar; antislipmatten, rubberen tegels, puzzelmatten, transportband voor wanden, RVS lijsten, enzovoorts. Bekijk ons assortiment paardenstal.

rubber matten paardenstal

Montage van de rubber matten in de paardenstal

Noddevelt kan de rubber matten in uw paardenstal komen hangen of plaatsen. Indien gewenst, bieden wij oplossingen op maat. Bent u geïnteresseerd in een van onze producten of diensten, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en de mogelijkheden. Vul het contactformulier in, stuur ons een mail via info@noddevelt.nl of bel direct +31(0) 73 260 0353

Door het plaatsen van rubber matten zoals rubber op rol, een puzzelmat of staltegel, zal de paardenbox een aangename ligplaats voor uw paard worden, omdat rubber de kou isoleert. Wat veel mensen niet weten is dat rubber matten op de vloer in de paardenstal ook isoleren tegen straling vanuit de bodem. Hierbij moet u denken aan straling van wateraderen en aardstraling. Sommige paarden zijn daar gevoelig voor en krijgen allerlei duistere/rare kwaaltjes. Het kan zijn dat deze kwaaltjes verholpen worden met het plaatsen van een rubber mat in uw paardenstal.

Duurzaam

Naast de rust op stal en bescherming van uw paard hebben rubber matten in paardenstallen een derde voordeel; rubber matten zijn duurzaam en kleurvast waardoor het mooi is en blijft. De rubber matten worden bij Noddevelt afgewerkt met RVS lijsten, zodat de paarden ze niet van de wand aftrekken. Onder referenties vindt u foto's van verschillende rubbermatten in paardenstallen die wij geplaatst hebben; onder andere bij Hengstenstation Joop van Uytert en Stephex Stables.

Paarden
Bekijk producten

Gerelateerde producten