Rubber puzzelmatten in paardenstal

Heeft u voordelige puzzel stalmatten nodig voor uw paard? Ook bij Katharina Offel hebben we onze rubber puzzelmatten op maat geleverd. Ga naar ons assortiment rubber stalmatten om te kijken wat er mogelijk is als rubber vloer voor uw paardenstal, of op gebied van rubber stalmatten.

rubber puzzelmat met anti-sliplaag

Voordelen van rubber puzzelmatten in de paardenstal

Rubber puzzelmatten in de paardenstal zijn gemakkelijk te installeren en eventueel ook goed te verplaatsen. Rubber stalmatten zorgen voor meer comfort, zijn isolerend en beschermen tegen eventuele wateraders in de grond.

Installatie van puzzel stalmatten is gemakkelijk

Door de constructie van de stallen bij Katharina Offel, is het belangrijk dat de rubber matten voor de paardenstallen makkelijk te (ver)plaatsen en uitneembaar zijn. Onze R16 rubber puzzel stalmat is hiervoor uitermate geschikt. Deze puzzel stalmatten zijn één vierkante meter groot, waardoor ze goed te verplaatsen zijn.

Rubber puzzelmatten met puzzelsysteem

Door het 'interlocking' systeem van de rubber puzzelmatten bijven ze, ondanks dat de vloerbedekking niet uit één stuk bestaat, toch goed liggen. De randen van de puzzel stalmat hebben een soort legpuzzelvorm (interlock) waardoor meerdere delen samen een geheel vormen. De legpuzzel vorm sluit zó goed op elkaar aan, dat er nauwelijks tot geen vuil onder de puzzel stalmatten komt.

Comfort van de puzzel stalmatten

De geribbelde onderzijde van de puzzel stalmatten zorgt voor extra isolering van kou, en ze zijn zacht om op te staan en te liggen. Indien het strooisel weggeschraapt wordt zal het paard met deze puzzel stalmatten toch nog een aangename ligplaats hebben.

Rubber puzzelmatten isoleren wateraders

Het is algemeen bekend dat dieren zoals paarden, honden en koeien veel last van stress kunnen krijgen als ze continu op een waterader staan of blootgesteld worden aan aardstraling. Rubber matten zoals puzzel stalmatten kunnen deze straling isoleren. Na het plaatsen van onder andere rubber puzzel matten voelen paarden zich weer goed en zullen ze minder last hebben van allerlei kwaaltjes. Als u denkt dat uw paard zich niet optimaal voelt, is het dus zeker de moeite waard om bijvoorbeeld een rubberen bodem bedekking zoals een puzzel stalmat te proberen.

puzzelmat in paardenbox

Gevulkaniseerde rubber puzzel stalmatten

De puzzel stalmatten zijn niet poreus, wat een groot voordeel is van deze rubberen stalmat. Zo nemen ze geen strooisel, vuil en urine op en zijn ze makkelijk schoon te spuiten. Hierdoor zorgen onze puzzel stalmatten voor een betere hygiene in de paardenstal.
 Geïnteresseerd in één van onze rubber stalmatten op rol, puzzel stalmatten of Belmondo matten? Bekijk ons assortiment Stalmatten

Paardenstal
Bekijk producten

Gerelateerde producten