Rubber vloer wasplaats paarden.

Steeds meer paardenmensen kiezen voor de voordelen van een rubberen vloer in de wasplaats. De paarden wasplaats of poetsplaats moet een veilige omgeving zijn voor zowel mens als paard. Middels een rubber vloer kun je de veiligheid en het comfort in de wasplaats en paardenstal verbeteren.

Voordelen van een rubber vloer in de wasplaats

Een rubberen vloer vermindert de kans op uitglijden

  • Vermindert risico op uitglijden en blessures
  • Geluiddempend, dus meer rust op stal
  • Rubber is isolerend; minder last van optrekkende kou
  • Zacht en toch duurzaam, gaat stukken langer mee dan bijvoorbeeld beton

Welke rubberen vloer is voor u het meest geschikt? Noddevelt heeft voor u de beste opties geselecteerd en helpt u met kiezen. Welk budget te besteden? Zelf maken of laten maken? Bekijk hieronder al onze opties.

De 4 beste rubber vloeren voor de wasplaats

Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste rubber vloer en wand voor uw wascel. De opties hebben wij voor het gemak gerangschikt naar kwaliteit, van de basis naar de luxere oplossing.

Optie 1: Rubber puzzelmatten in de wasplaats


Met de waterdichte rubber puzzelmat creëer je gemakkelijk en snel een goede antislip vloer op de wasplaats. Het hamerslag profiel aan de bovenkant van de puzzelmat verbetert de grip van uw paard. 

Bij Noddevelt vindt u enkel puzzelmatten van hoge kwaliteit, welke stevig vast blijven liggen en niet los raken in de stal. De matten zijn waterdicht en omdat ze stevig aan elkaar gelegd zijn, komt er nauwelijks vuil en vocht onder de mat. Minder last van hinderlijke geuren in de stal dus! 

Middels het puzzelsysteem leg je de puzzelmatten aan elkaar en sla ze vast met een (rubber) hamer. Je kunt ze op maat maken met een stanleymes. Het is niet nodig om de matten te verlijmen, dus u kunt de matten altijd nog verplaatsen indien gewenst.

Kiest u er toch voor om de puzzelmatten vast te lijmen en waterdicht af te werken, gebruik dan onze goedgekeurde kit.

Klik hier voor ons assortiment puzzelmatten:

Optie 2: Rubberen stalmatten op rol

De tweede optie is de vloer van de paardendouche bedekken met een rubberen antislipmat. Deze is gemakkelijk te monteren: u hoeft enkel de mat te plaatsen en uit te rollen. Bij deze mat kunt u ervoor kiezen om de mat in het geheel te verlijmen en waterdicht af te kitten. U kunt ook alleen de voorkant vast zetten met een RVS strip of schroeven. Voor de wasplaats bieden wij de volgende antislip rubberen matten op rol aan. Deze snijden wij graag voor u op maat.

Optie 3: Rubberen gietvloer voor de poetsplaats

Wilt u in de wasplaats graag een strakke, naadloze en sterke vloer? Dan kunt u kiezen voor de rubber PU gietvloer. Onze gietvloer creëert een vloeistofdichte vloer in de spuitplaats. Daarnaast is deze vloer zeer slijtvast en functioneert het als antislip vloer door de toevoeging van rubber granulaat korrels. Ook heeft u op de wasplaats geen naden meer.

Bij Noddevelt vindt u enkel de hoogwaardige 4-componenten PU vloer. Omdat deze uit maar liefst 4 onderdelen bestaat, is deze sterker & duurzamer dan vele andere rubber gietvloeren.
Bekijk hier ons totale assortiment rubber gietvloeren.

Wasplaats paarden met rubber gietvloer, volledig vloeistofdicht.

Optie 4: Combinatievloer rubber mat & gietvloer

De vierde optie voor de vloer in de wasplaats, is een combinatie van rubberen matten en een rubberen gietvloer. Door een gietvloer te combineren met een stalmat, creëer je een verende wasplaatsvloer. Deze is niet alleen zacht en makkelijk schoon te maken, maar ook waterdicht gemaakt door de gietvloer die er omheen gegoten wordt. De rubbermatten kunnen tot 3 meter breed uit 1 stuk geleverd worden. Deze meest luxe optie vereist wel enige handigheid. Wij adviseren dit type vloer niet zelf te plaatsen, maar door ons te laten monteren.

Wasplaats voor paarden met anti-slipmat en trapbescherming.

Een volledig nieuwe wasplaats voor paarden bouwen?

Wilt u de totale inrichting van de wasplaats veranderen, of bouwt u een nieuwe wasruimte? 
Dan kunt u er voor kiezen om de waterafvoer te integreren in de totale vloeroplossing. Wij bieden hiervoor verschillende wasplaats afvoergoten aan. Hierbij adviseren wij om een zandvanger toe te voegen. Een zandvanger beschermt namelijk het leidingwerk tegen zandophopingen en dus verstopping. Dit maakt de inrichting van de wasplaats compleet.

Trappen uw paarden regelmatig op de wasplaats? Kies voor rubberen wanden!

Waarom rubberen wandbescherming in wasplaatsen? Een rubberen mat tegen de wand beschermt de muur tegen beschadigingen. Daarnaast wordt de kans verkleind dat uw paard zich aan scherpere beschadigingen verwondt.
Naast een goede antislip wasplaatsvloer, kunnen rubberen wanden een groot verschil maken in de bescherming van uw wasplaats. Noddevelt denkt hierbij graag met u mee. Daarom bieden wij drie verschillende rubberen wandbeschermingen aan, passend bij ieder budget.


  • Gladde rubberen wandmatten: slijtvast en enorm sterk door meerdere nyloninlagen. Paarden trappen deze wandbescherming niet stuk waardoor wij een lange levensduur kunnen garanderen. 

  • Wandmat Belmondo Rodeo: gemakkelijk zelf te plaatsen en geschikt als wandbescherming. Deze rubberen wandbescherming heeft een standaard afmeting van:
 B: 3,5m x H: 1,3m x D: 12mm

  • Tweedehands rubbermatten: de gebruikte transportband bieden wij aan in drie prijsklassen afhankelijk van de kwaliteit (goed, beter, best). Het voordeel van de gebruikte transportbanden is niet alleen de prijs, maar ook zeker de sterkte. Doordat deze met een staal- of canvas inlage zijn geproduceerd, zijn ze enorm sterk. Bij interesse kunt u de gewenste kwaliteit en afmetingen doorgeven naar info@noddevelt.nl zodat wij een offerte op maat maken.
Paarden
Bekijk producten

Gerelateerde producten

Stalmat Belmondo Paddock met noppen - 24mmStalmat Belmondo Paddock met noppen - 24mm
Stalmat Belmondo Paddock met noppen - 24mm
Aanbieding69,50 / m2

incl. BTW

Reguliere prijs75,-
Rubber Gietvloer FlexiRub PU 4-componenten (58.05kg)Rubber Gietvloer FlexiRub PU 4-componenten (58.05kg)
Rubber Gietvloer FlexiRub PU 4-componenten (58.05kg)
Aanbieding269,- / set

incl. BTW

Reguliere prijs289,-