Rubber matten in sportruimte tegels.

Noddevelt biedt een breed assortiment rubber matten. Tevens hebben wij rubber matten op rol en kunnen wij die op maat snijden. Wij bieden rubber matten in verschillende formaten en diktes en in verschillende kwaliteiten. Daarnaast biedt Noddevelt een breed assortiment gebruikte transportband in verschillende formaten en op rol. Daarmee heeft u alle voordelen van rubber matten, maar bent u een heel stuk voordeliger uit. Wij adviseren u graag!

Rubber anti-slipmat op rol, matten voor verschillende toepassingen.

Wat is een rubber mat?

Tegenwoordig bestaan er naast natuur rubber (NR) matten ook zeer veel synthetische rubber (SBR) matten met elastische eigenschappen. Rubber vormt onder hoge druk en hoge temperatuur een netstructuur. Door de mal waarin dit gebeurt krijgt een rubber mat uiteindelijk de gewenste vorm. Dit kenmerkende proces wordt vulkanisatie genoemd. Het proces kan maar één keer plaatsvinden en kan niet ongedaan gemaakt worden.

Rubber mat van Gerecycled rubber

Het is niet mogelijk om rubber matten opnieuw te smelten en te persen. Gevulkaniseerd rubber kan alleen mechanisch en met hoog energieverbruik worden vermalen tot rubber granulaat. Rubber granulaat matten zijn voornamelijk gemaakt van gerecyclede oude autobanden. Het rubber in de mat heeft nog maar weinig binding. Om het een nieuwe vorm te geven, moet een bindmiddel worden toegevoegd. Gerecycled rubber is met name geschikt voor relatief harde gietvormen met een groot volume.

Rubber mat als vloer

De rubber mat wordt vaak gebruikt in fitnesszalen en werkruimtes, omdat de rubberen mat de onderliggende vloer beschermt tegen trillingen, krassen, drukplekken en andere mogelijke beschadigingen. Deze rubber matten zijn niet alleen zeer geschikt om onder fitnessapparaten te leggen, maar kunnen ook een hele ruimte bedekken. Ze worden niet alleen door professionele sportscholen gebruikt, maar ook voor de ‘home gym’ bij u thuis. Traanplaatrubber wordt onder andere gebruikt bij de bekleding van laadruimtes van bestelwagens en auto’s, maar het kan ook worden gebruikt als isolatievloer in werkruimtes (anti-vermoeidheid). Rubber antislipmatten worden vaak gebruikt in natte ruimtes. Rubberen ringmatten worden vaak gebruikt als entreemat of looppad. Zeker bij het uitzetten van looppaden in de bouw of bij evenementen zijn rubber ringmatten erg geschikt: ze bieden een stabiele ondergrond en zijn waterdoorlatend.

Rubber matten voor gangpaden, looppaden & fietspaden.

Eigenschappen rubber matten

Het gebruik van rubber matten voor afwerking van vloer of wand heeft veel voordelen:

  • Hygiënisch: makkelijk te reinigen en onderhouden
  • Slijtvast en duurzaam
  • Elastisch, geluiddempend en voelt comfortabel aan
  • Antislip: voorkomt uitglijden
  • Comfortabel voor verminderde spiervermoeidheid

Rubber matten te koop

Alle rubber matten om bijvoorbeeld een veilige entree, een comfortabele speelplaats te maken of de laadbak van u bestelbus te beschermen zijn bij ons te verkrijgen; rubber terrastegels, rubber stalmatten en riploper of traanplaatloper. Koop bij Noddevelt voordelig de beste kwaliteit rubber matten.

Bekijk producten

Gerelateerde producten